Produkty
Novinky
25.8.2022

Brusivo Klingspor - od profesionálů pro profesionály

Brusivo Klingspor - od profesionálů pro profesionály

Brusiva Klingspor jsou označena značkou oSa

Co znamená oSa? Broušení a řezání vyžaduje ve všech oblastech použití velmi vysokou obvodovou rychlost rotujícího nástroje. Tyto výrobky musí být proto obzvláště bezpečné, aby odolaly extrémnímu mechanickému a tepelnému namáhání. Brusiva Klingspor tyto parametry splňují.

Organizace pro bezpečnost brusných nástrojů

Bohužel neexistují žádné celosvětově závazné bezpečnostní předpisy pro brusné nástroje. Proto založili v roce 2000 zodpovědní výrobci brusných nástrojů z mnoha evropských zemí Organizaci pro bezpečnost brusných nástrojů – oSa – a zřetelně se tak odlišují od méně kvalitních výrobků.

Podle obchodní značky oSa pozná uživatel kvalitní výrobky. Pro výrobce a obchodníky znamenají tyto značky menší riziko odpovědnosti, výhodu na trhu, větší konkurenceschopnost a lepší image.

Kvalita výrobků je zásadní

V rámci svého firemního systému řízení kvality výrobci kontrolují, aby tato přísná pravidla byla dodržována a aby byly vyráběny a prodávány pouze vysoce kvalitní výrobky. Organizace pro bezpečnost brusných nástrojů potvrzuje tuto povinnost udělováním celosvětově chráněné obchodní značky oSa členským firmám. S obchodní značkou oSa není spojeno převzetí záruky Organizací pro bezpečnost brusných nástrojů nebo jejich Orgánů pro bezpečnost provozu na označených výrobcích.

Široký sortiment brusiva Klingspor

V našem sortimentu brusiva Klingspor máme širokou nabídku nástrojů pro broušení, řezání, frézování, leštění a úběr materiálu. Šířka a hloubka našeho programu nabízí uživatelům vhodný výrobek pro každé použití – často dokonce ve více variantách.

HISTORIE FIRMY KLINGSPOR

Je rok 1893 a Johannes Friedrich Klingspor zakládá svou rodinnou firmu v Siegenu jako továrnu na lepidla.
V roce 1899 začala firma vyrábět brusné nástroje. Potom následovalo uvedení mnoha inovací na trh, jako voděodolného brusného papíru nebo vějířového kotouče.
V roce 1955 se firma i s výrobou přestěhovala do Haigeru, tam se také nachází koncernové ústředí.
Na tomto místě je dnes cca 500 pracovníků. Klingspor se v průběhu svého vývoje stal globálním hráčem a v současnosti má 36 stanovišť na celém světě.

2018 Klingspor slaví jubileum 125 let.

A my jsme rádi, že můžeme spolupracovat a nabízet produkty u nás na prodejně právě takové společnosti jako je Klingspor. Společnosti, která je mezinárodně organizovaná, vysoce výkonná a inovativní rodinnou tradicí.

Hlavními obory obchodní činnosti jsou brusivo na podložce, řezné kotouče a brusné kotouče.

VULKANFÍBROVÉ KOTOUČE

Univerzální použití: velký výběr průměrů, zrnitostí a forem děrování

PŘEHLED VÝHOD:

Zvýšená stabilita
Nadprůměrně dlouhé životnosti jsou výsledkem Advanced Coating Technology (ACT) firmy Klingspor a lepší přídržnosti zrna, které umožňuje ACT.
Individuální tvary otvorů
Díky speciální výrobní technologii je možná také zákaznicky individuální výroba tvarů otvorů.
Velký úběr
S kombinací podložky, pojiva a brusného zrna přizpůsobené danému opracovávanému materiálu dosahují vulkánfíbrové kotouče Klingspor velkého úběru materiálu.
Osvědčená bezpečnost
Vulkánfíbrové kotouče jsou testovány podle směrnic oSa a zaručují dodržení evropské bezpečnostní normy EN 12413.

LAMELOVÉ KOTOUČE

lamelové kotouče

Univerzální produkt na ocel a nerezové materiály, vhodný pro obtížně dostupná místa

PŘEHLED VÝHOD:

Široké spektrum použití
Vějířový brusný kotouč se používá v mnoha průmyslových odvětvích a je vhodný pro nejrůznější aplikace. Spektrum použití sahá od opracování svarů až k jemnému broušení povrchů na rovných nebo klenutých obrobcích z nejrůznějších materiálů.
Optimální vzhled po broušení
Kvalitní brusné lamely s vějířovým radiálním uspořádáním, pevně ukotvené v pryskyřičném jádře v centru vějířového kotouče zajišťují optimální přizpůsobení obrobku. Vějířové kotouče Klingspor poskytují měkké, příjemné vlastnosti broušení a shodný finiš od prvního až do posledního obrobku.
Osvědčená bezpečnost
Každý vějířový kotouč je testován podle směrnic oSa a zaručuje dodržení evropské bezpečnostní normy EN 13743.

ŘEZNÉ KOTOUČE

řezné kotouče

Osvědčený výrobek - Standardní kotouč s vynikajícím poměrem ceny a výkonu - Univerzální použití pro opracování kovu - Rychlý řez také tvrdého materiálu

PŘEHLED VÝHOD:

Kvalitní surovina
Perfektní sladění pojiva a použitého druhu zrna zajišťuje vyšší agresivitu a životnost.
Lepší výkon
Synteticky vyráběné brusné zrno zaručuje konstantně vysoký výkon našich výrobků Kronenflex®. K dostání jsou ve třech třídách kvality a jsou velmi dobře vhodné pro všechny aplikace.
Osvědčená bezpečnost
Naše řezací kotouče jsou testovány podle směrnic oSa a zaručují dodržení evropské bezpečnostní normy EN 12413.

BRUSNÉ KOTOUČE

brusné kotouče

Dlouhá životnost. Kombinovaný kotouč: řezání a lehké broušení jedním kotoučem. Vysoká agresivita u řezání - Není nutná výměna kotouče

PŘEHLED VÝHOD:

Vysoká agresivita
Brusné kotouče Kronenflex® přesvědčují trvale vysokou agresivitou a maximálním úběrem. Optimální poměr mezi úběrem a životností je zaručen po celou dobu použití kotouče.
Široké spektrum použití
Brusné kotouče Kronenflex® pokrývají všechny důležité oblasti při opracování ploch, srážení hran a odstraňování otřepů na oceli, nerezové oceli, neželezných kovech a kameni. Jako experti na speciální výrobu jsme spolehlivým partnerem velkých zákazníků.
Osvědčená bezpečnost
Brusné kotouče Klingspor jsou testovány podle směrnic oSa a zaručují dodržení evropské bezpečnostní normy EN 12413.

DIAMANTOVÉ KOTOUČE

diamantové kotouče

Univerzální výrobek pro stavební materiály všeobecně. Dobrý řezný výkon

PŘEHLED VÝHOD:

Trvalý nárůst výkonu
Výzkum, vývojové práce a pokračující testy dokázaly trvale zvyšovat výkon diamantových nástrojů Klingspor až o 45 %.
Spolehlivé segmentování
Díky vlastní výrobě mohou být jádro a okraje diamantových nástrojů perfektně vzájemně přizpůsobeny. Je tak vždy zaručen maximální výkon pro dané plánované použití.
Široké spektrum použití
Diamantové výrobky Klingspor pro nadzemní a podzemní stavitelství, stavbu silnic, pokrývače a kameníky jsou vhodné pro všechny minerální materiály a mohou být používány na ručně držených strojích, stolních pilách, elektrických řezačích spár a řezačích spár až do 20 kW.
Tři výrobní řady
Klingspor nabízí tři vzájemně sladěné výrobní řady. Pro každého uživatele a účel použití se zde proto najde správný diamantový nástroj.

Jsme oficiálním partnerem a prodejcem profesionálního brusiva firmy Klingspor.

Máte dotazy?

Navštivte naše internetové stránky a podívejte se na nabídku brusiva Klingspor, nebo nás navštivte osobně v kamenné prodejně v Kostelci nad Orlicí. Nenašli jste v nabídce brusivo které potřebujete? Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám vytvoříme nabídku přesně podle Vašich představ!

4